Hoe mijn burn-out begon:

Het is zomer. Na een aantal jaren te hebben gewerkt in de jeugd-GGZ, maakte ik de overstap naar een drukke en veeleisende baan in de jeugdzorg. Ik merkte dat ik het druk had, maar ik had het ontzettend naar mijn zin met mijn collega's en ik genoot van het contact met de gezinnen. Het was 'even doorbijten', zodat ik na een tijdje door zou kunnen groeien naar een betere functie. Er gingen een aantal maanden voorbij en ik merkte dat ik stapje-voor-stapje steeds vermoeider werd. Het lukte me niet meer om goed in slaap te komen, dus ik dronk op werkdagen meer koffie en cancelde weekendafspraken met vrienden om "meer rust te kunnen pakken". 

Het is inmiddels december. Ik ben op bezoek bij vrienden. Aan het eind van de avond besef ik me ineens dat ik geen idee heb wat ik eerder die dag heb gedaan. Ik heb een complete black-out. Paniekerig meld ik me ziek en ga ik naar de huisarts. Hij geeft me een duidelijke boodschap: "Je hebt teveel gevraagd van de hoofd en lijf de afgelopen tijd. Volgens mij ben je burn-out."

Ik wordt uiteindelijk doorverwezen naar de juiste hulp. Ik leer hier hoe ik rust moet nemen voor mijn hoofd en kwam erachter dat ik voornamelijk rust pakte voor mijn lijf (a.k.a. op de bank liggen en series kijken). Ik leer uitzoeken wat mijn talenten en drijfveren zijn én hoe ik mijn leven op een gezonde manier vorm kan geven.


Mijn missie?

Mijn missie is om anderen de hulp te bieden zoals ik die gehad heb. Door mijn vermoeidheid lukte het me niet meer om te bedenken wat goed voor me was en ik wat ik nou écht graag wilde. Hier wil ik anderen graag bij ondersteunen. Mijn doel is om met behulp van een systemische aanpak en wetenschappelijk onderbouwde technieken inzicht te geven. 

Ik garandeer dat iedereen na afloop van het traject weet wat zijn/haar ongezonde gewoonten zijn, hoe deze doorbroken kunnen worden en wat de persoonlijke drijfveren zijn, zowel privé als op het gebied van werk."Ik deel nu mijn leven in zoals dit écht bij me past, dit gun ik anderen ook."


Mijn achtergrond:

Na mijn bachelor en master pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit heb ik werkervaring opgedaan in de jeugd-GGZ. Ik heb hier onder andere: onderzoek gedaan naar leer- en ontwikkelingsproblemen, ouders begeleid bij opvoedvragen en samen met hen gekeken hoe zij aan kunnen sluiten bij de behoeften van hun kind.

Hierna heb ik als MST-therapeut gewerkt in de jeugdzorg. Hier werkte ik volgens een vaste systemische methode om ouders te helpen het hoofd te bieden aan hun puber met probleemgedrag.

Nadat ik zelf in een burn-out belandde besloot ik om mijn (werk)ervaring via een eigen praktijk in te zetten om anderen te helpen.